17. mai og vel så det

Denne jenta har fått seg et granateple rett fra treet i hagen vår
Denne jenta har fått seg et granateple rett fra treet i hagen vår
Forrige uke var vi på “debriefing” – et seminar NMS arrangerte for sine egne ansatte, men som andre norske også fikk være med på. Målet var å snakke ut om og bearbeide opplevelser fra de siste månedene her på Madagaskar. Noen har hatt det atskillig tøffere enn oss. Andre igjen har lest om problemene i avisen og i grunnen ikke merket noe som helst sjøl. Det kom to “eksperter” fra Norge som skulle lose oss inn i prosessen – en fra NMS og en fra Modum. Jeg tror nok NMS har et stykke vei å gå for å finne rett form og kvalitet på et slikt seminar, men det er et prisverdig tiltak, og ett sted må man jo begynne.

Lørdag 16. mai var det internasjonal matfestival på den amerikanske skolen. Vi deltok på det norske bordet, og begge jentene opptrådte – Birgit med klassen sin og Sigrid med The Highschool Choir. Som vanlig var det mange folk og mye god og spennende mat.

17. mai feiret vi i hagen til den norske ambassadøren sammen med de fleste norske på Madagaskar pluss en del (utvalgte) fra det internasjonale miljøet. Det ble en skikkelig 17. mai-fest, med pølser, is, leker, tog, og et gassisk gospelkor som hadde øvd inn Ja vi elsker firstemt. Birgits klassevenn Mats holdt en flott tale hvor han brukte poenget med grunnloven og ytringsfriheten satt opp mot forholdene på Madagaskar for tiden. I likhet med alle oss andre kommer han til å forstå enda bedre verdien av en solid nasjonal konstitusjon i framtiden.

De fleste hadde fått med seg at det norske bidraget vant Melodi Grand Prix, men jeg har ikke hørt sangen ennå.