Mauritius

0903_maur_01Sobika.com skrev om Mauritius i morges, så da passer det bra å legge ut noen bilder fra turen vår dit forrige uke.
Babyface, Madagaskars nye leder skal ha sagt at har ser på Mauritius som et forbilde for Madagaskar. Sobika skriver at verdiskapningen på Mauritius er 1000 ganger større enn på Madagaskar. (Madagaskar er 287 ganger større enn Mauritius.) Videre: Mauritius’ store styrke er at de har visjonært lederskap som tar pragmatiske beslutninger. Helt ulikt Madagaskar, med andre ord. Ferskt eksempel: Fra 18. februar kan franske statsborgere som har måttet avbestille reiser til f.eks. Madagaskar komme til Mauritius UTEN PASS – kun et gyldig identitetskort trengs. Slik surfer Mauritius på bølgen av dårlige tider mens Madagaskars turistindustri ligger med brukket rygg. På Madagaskar koster det fortsatt 55 Euro å få turistvisum.

Vi kom fram etter mørkets frambrudd, men vi så med en gang enorm forskjell fra hva vi er vant med. Gatelys, biler med lys både framme og bak, gode veier, merkede veier, trafikkskilt, stedsnavn. Kort sagt: ordnede forhold. Og ikke en eneste 2CV eller Renault 4.

Selvsagt er det forskjell i butikkene også, det fant vi fort ut. Kopier av kjente merkeklær er mye bedre og mye dyrere på Mauritius enn på Madagaskar.

Dagene gikk med bading, litt shopping og turer til attraksjoner og utsiktspunkt. Jeg skrev to nye tekster til Stavangerensemblet (nytt album skal ut til jul). For meg var Mauritius i varmeste laget. Det var dessuten så fuktig at skjorten ble gjennomvåt på noen minutter. ikke engang Bangkok var så varmt.

Normalt ville vi neppe tatt oss råd til å dra på en ukes ferie til et slikt luksusland. Men flyprisene herfra er ikke så spinngalne, og hotellet var bra, men ikke av de dyreste. Så var det deilig å få noen dager borte fra portforbud og skyting.