Leieboere

Ny leieboer 1

Vi har fått en kameleon i hagen. Den er ikke stor, ca 20 cm lang, med halen. Den syntes ikke det var kjekt å bli fotografert, og vrengte øynene langt bakover for å følge med.
Det interessante med kameleoner – i evolusjonsperspektiv – er at de blir dårligere og dårligere til å kamuflere seg. Det er fordi de som er virkelig gode aldri blir funnet, og derfor ikke får seg partnere, og heller ingen barn. Det er altså de kameleonene som er dårligst til å kamuflere seg som oftest får sine evner og egenskaper overført til nye generasjoner. Trolig er kameleonen derfor en utdøende art. Det er synd, for alle som spiser insekter hører til blant de gode kreftene i verden – mener jeg.

[Er dette sant? Ring Aftenbladet og si din mening. Spør etter reptil-desken.]

Ny leieboer 2

0806gecko
Her sitter geckoen og lurer på hva i all verden jeg holder på med

Vi har hatt en gecko i TV-stuen i mange måneder. Den har et nokså fast mønster – kommer langs veggen om kvelden og setter seg mellom DVD-spilleren og satelitt-mottageren – der er det godt og varmt. Sannsynligvis sitter den der det meste av natten. Så går den (trolig) ut igjen tidlig om morgenen. Jeg regner med at den har en smart vei ut av huset, for det er neppe mat nok for den inne.

Når jeg skal oppsummere bildene jeg har tatt på Madagaskar kommer nok dette til å være ett av de fornøydeste jeg er med.
« Julemarkedfunn Himmelsk fenomen oppklart »