Førsteinntrykk

Sent fredag kveld kom vi andre tre til Antananarivo. Førsteinntrykket bekrefter noe Turid allerede hadde fortalt, at dette samfunnet er svært byråkratisk. Min antagelse på forhånd var at et land som går for å være et av de fattigste i verden ville ha et primitivt, men på sin måte effektivt byråkrati – eventuelt hjulpet avgårde av noen uregistrerte dollar eller euro. Jeg vet ikke hvor den antagelsen kommer fra, kanskje Hollywood, men den er i hvert fall feil. Byråkratiet her er inderlig. Det var lettere å reise inn i Sovjetunionen i 1986.
Jeg skal fortelle mer etterhvert, blant annet legge ut bilde av den svære nye bilen vår, men det er en del ting å ordne i huset først. Og på fredag skal vi reise nordover på ferie. Mer om det også.
(Sykt bra å ha det nettverket Turid har gjennom jobben. Lokale folk som engasjerer seg enten det gjelder å skaffe bilmekaniker eller å finne et egnet hotell å overnatte på underveis med bil til Mahajanga.)

Nå skal me ha ferie

Eg har jobba 6 veker i Tana nå. Det har vore 6 spanande, kjekke og kaotiske veker. Men nå har heile familien fått opphaldsløyve til 15. juni 2008, me er registrert som busette i Ivandry, eg har bankkonto, hus og bil.
Jobben er midt i blinken for meg. Eg får nok å bryna meg på. Onsdag hadde me samla alle prosjektleiarane som er klart til dei ulike prosjekta som skal gjennomførast, og dei fleste er entusiastiske. Til neste møte 3. august skal kvar av dei presentera sin plan/budsjett.

Sommarferien i år vert ikkje på meir enn 2 veker, men eg skal nok få til noko meir utover hausten. Nå i oppstarten av alt var det ikkje så greit å ta ut meir ferie.

Nå kjøyrer eg rundt i sentrumskaoset i Tana som ingenting i vår Toyota LandCruiser frå 1996, den er svær. Og eg nyt å kjøyra den. Vegstandarden mellom anna til krokodillefarmen der me var på søndag og mange andre stader, er slik at ein vanleg låg bil ikkje gjer nytten.

Søndag kjører me mot Mahajanga, det er knapt 60 mil og vegen skal vera brukbar. Me overnattar ein gong på vegen om alt går som planlagt. I Mahajanga har me tinga oss rom på eit fint hotell med svært svømmebasseng. Planen var å reisa vidare derifrå til Nosy By, og kjøra tilbake derifrå. Men når me prøvte å tinga plass på båten fekk me vita at den desverre ikkje går før i desember, den vart skadd i forrige syklon. Nå prøver me i staden å få plass på http://www.lodgeterresblanches.com/ , håper me får det til inkl ein liten flytur i 4-manns fly!

Det var deiligt å få familien hit, og nå gler eg meg til å vera saman med dei på eventyr (forhåpentleg utan mykje byråkrati).